Niklas Spångberg
Bassobaritoni

Niklas Spångberg aloitti musiikkiharrastuksensa Cantores Minores -poikakuorossa. Valmistuttuaan ensin diplomi-insinööriksi Spångberg aloitti lauluopinnot Sibelius-Akatemian solistisella osastolla opettajanaan Erkki Rajamäki. Muita opintoaikojen opettajia olivat Jaakko Ryhänen, Irina Gavrilovici, Enrico Facini, Raimo Laukka sekä Mikko Pasanen.
Spångberg on esiintynyt laajasti Pohjois-Euroopan näyttämöillä sekä orkesterien solistina vieraillen säännöllisesti Suomen johtavissa oopperoissa Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallisoopperassa. Muita vierailukohteita Suomessa ovat olleet Tampere, Turku, Vaasa, Oulu, Pori, Ilmajoki, Eurajoki ja Maarianhamina. Muualla Euroopassa Spångberg on esiintynyt Ruotsissa, Venäjällä, Virossa ja Saksassa.
Spångbergin ohjelmistoon kuuluvat monien tunnettujen oopperoiden bassoroolit, kuten Verdin Don Carloksen Filippo, Munkki ja Inkvisiittori, Rigoletton Sparafucile, Tšaikovskin Evgeny Oneginin Gremin, Mozartin Taikahuilun Sarastro ja Kaitsijapappi, Don Giovannin Komtuuri ja Figaron häiden Bartolo, Puccinin La Bohemen Colline, Turandotin Timur ja Toscan Angelotti sekä Wagnerin Götterdämmerungin Alberich.
Spångbergia on kuultu tiiviisti myös lukuisissa modernimman aikakauden säveltäjien teoksissa: Benjamin Brittenin ja Peter Maxwell Davisin lisäksi hän on esittänyt pohjoismaisten säveltäjien musiikkia. Näitä pohjoismaisia säveltäjiä ovat Uljas Pulkkis, Ilkka Kuusisto, Aulis Sallinen, Tuomas Kantelinen, Pehr-Henrik Nordgren, Olli Kortekangas, Mikko Heiniö, Timo-Juhani Kyllönen, Sauli Huhtala sekä Stefan Lindgren.
Oopperanäyttämöiden rinnalla Spångbergin ohjelmistossa ovat solistitehtävät lukuisissa monissa suurissa kuoroteoksissa, kuten esim. Verdin Requiem, Händelin Messias, Beethovenin 9. sinfonia, Puccinin Messa di Gloria tai Bachin Passiot ja Jouluoratorio.